TerugSolliciteer online

Moleculair bioloog - bioinformaticus

Samenvatting

Het laboratorium moleculaire diagnostiek van AZ Delta biedt een breed panel aan van NGS-analyses voor de diagnose, prognose en therapieselectie bij kanker en voor prenatale screening (NIPT). Daarnaast coördineert het lab diverse onderzoeksprojecten naar het diagnostisch gebruik van cel-vrij circulerend DNA. Wij zijn op zoek naar een wetenschapper om onze bioinformatica pipeline te ontwikkelen in samenwerking met universitaire partners. Je zal deeltijds werken in de AZ Delta hoofdcampus (3d/week) en deeltijds in UZ Gent/UGent.

 

Jouw specifieke taken

  • In AZ Delta, implementeer je bestaande open-source scripts (Python, R, Galaxy) in een Linux systeem voor whole genome data analyse (Wisecondor e.a.) en DNA variant analyse in tumoren (MSI, CNV, SNV, genfusies).
  • In AZ Delta, word je ‘on the job’ opgeleid in de diverse aspecten van klinisch-diagnostische DNA analyse: NGS-analyse van tumoren en circulerend tumor-DNA en whole genome NIPT-analyse. Uiteindelijk word je (mede)verantwoordelijk voor één van deze toepassingsgebieden, en ingeschakeld in onze klinische diagnostiek.
  • Je werkt deeltijds binnen een universitaire setting, en ondersteunt of trekt onderzoeksprojecten in samenwerking met universitaire partners. Wetenschappelijke publicaties en congres deelname worden aangemoedigd.

Jouw diploma

  • Je beschikt over een universitair masterdiploma met een sterke informatica-achtergrond (computerwetenschappen, informatica, burgerlijk ingenieur, master bioinformatica). Je zal op de werkplek worden opgeleid in de diverse aspecten van klinisch-diagnostische DNA analyse.
  • Alternatief beschik je over een universitair masterdiploma met een sterke biotechnologieachtergrond (biochemie, biotechnologie, biomedisch, bio-ingenieur) met aantoonbare ervaring in implementatie van bioinformatica scripts.

Jouw bekwaamheden

  • Kennis van Linux systeembeheer
  • Goede scripting skills (Python, R, Galaxy).
  • Interesse in DNA-gebaseerde diagnostiek en de bereidheid opgeleid te worden in de interpretatie van NGS analyses

Je werkomgeving

Je hoofdactiviteit situeert zich in de nieuwe AZ Delta campus in Roeselare binnen een multidisciplinair team van moleculair biologen, klinisch biologen en anatoom-pathologen gecoördineerd door Prof. Geert Martens. Je werkt deeltijds (typisch 2 dagen per week) in UZ Gent/UGent (Moleculair Diagnostisch Platform).

Ons aanbod

Een uitdagende job met veel interne en externe opleiding, een competitief salaris (IFIC 19, bruto maandloon tot 5900 euro afhankelijk van je kwalificaties) en extra's.

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie over de functie-inhoud kunt u terecht bij Prof. Dr. Geert Martens op het telefoonnummer 0478 229 218 of geert.martens@azdelta.be. Met alle andere vragen kunt u terecht bij HR-medewerker Eline Baert op het telefoonnummer 051 23 82 72. Solliciteer nu online! Vergeet daarbij zeker niet uw motivatiebrief en CV toe te voegen! De selectie bestaat uit een screening op basis van cv en een selectie-interview. Elke kandidatuur wordt strikt vertrouwelijk behandeld.


Solliciteer onlineTerug
Job Filter
AZ Delta

Met 4000 medewerkers en 400 artsen is AZ Delta de grootste werkgever in de streek. Op vijf campussen in Roeselare, Rumbeke (2019), Menen en Torhout geven artsen en medewerkers het beste van zichzelf om uitstekende geneeskunde, omringd door de beste zorg, dicht bij de patiënt te brengen.